Gülizce Yemekler: Bebekler İçin Omlet

Sevgili mutfak sever Kadıköy Anneleri;

rsz_ka-23062016-01
Ekim 2015, 2. Geleneksel Kadıköy Anneleri Yaza Veda ve Tanışma Pikniği’nden

Biliyoruz “Bebek Dostu Tarifler”&”Çocuk Dostu Tarifler” bölümlerimizi çok ihmal ettik. Halbuki en severek okunan yazılarımızdı Kadıköy Anneleri’nin bebekleri ve çocukları için elleriyle hazırladığı birbirinden sağlıklı ve pratik tarifler. Bu hasret bitsin diyerek İnsan Kaynakları Profesyoneli ve Joimove Babies eğitmeni Sevgili Zehra Dörter’in kızı Güliz için kendi mutfağında hazırladığı tariflerle sizi baş başa bırakıyoruz. Bundan böyle Zehra, “Güliz’izce Yemekler” adı altında sizin de gönül rahatlığıyla deneyebileceğiniz farklı yemek tarifleriyle sitemize yazıyor olacak. Sevgili Zehra ile 4 Ekim 2015’te Moda Sahili’nde düzenlediğimiz 2. Geleneksel Kadıköy Anneleri Yaza Veda ve Tanışma Pikniği‘nde yüzyüze tanışma imkanı bulmuştuk. Hatta facebook sayfamızın kapağıda yer alan fotoğrafta, tam da muhteşem pastamızın arkasında ailece poz veren Güliz, anne ve babasını görebilirsiniz 🙂 Joimove Türkiye ekibi olarak bizi o özel günümüzde yalnız bırakmamışlardı. Daha sonra hem sanal hem de gerçek hayatta pek çok etkinliğimize katılarak hep yanımızda oldu, şimdi de yazılarıyla tamamen aileden biri! Hem çalışkan, hem güler yüzlü, hem aktif, hem iyi niyetli Zehra’mıza bol şans ve tabi tüm bebeklerimize ve çocuklarımıza da şimdiden afiyet olsun!

[divider]

Herkese merhaba!

Yumurtanın en büyük özelliklerinden biri kırmızı ete oranla daha ekonomik bir “KALİTELİ” protein olması. Kalp hastalıkları, kanser, artrit gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini düşüren omega3 yağ asitleri önemli oranda yumurtada bulunmakta. Yumurta, D vitamini içeren nadir gıdalardan biridir ve 1 orta boy yumurta günlük D vitamini ihtiyacının %4’ünü karşılar. (Alıntıdır)

“En düzgün işleyen saat midedir. – Fransız Atasözü ”

Güliz’ in 7 aylık olmasıyla birlikte hayatımıza kahvaltı da girdi. Haşlanmış yumurtanın sarısına alternatifka21062016 lezzetler ararken kendime yaptığım omleti yeni bir forma sokup kızıma ikram ettim. O da bayılarak yedi…

Malzemelerimiz; 1 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tam buğday unu, 1 tatlı kaşığı peynir, 1 tatlı kaşığı tereyağı.

Tüm malzemeleri iyice çırpıyoruz. Tereyağında iki tarafını da güzelce pişiriyoruz.

NOT: 1 yaş üstüne bebeğinizin damak tadına göre tuz ekleyebilirsiniz.

PÜF: Peynir olarak ben evde yaptığım süzme peyniri kullandım.

PÜF 2: Bebeğinizin damak tadına göre bir tutam ince kıyılmış maydanoz ya da dereotu ekleyebilirsiniz.   

Afiyetle yiyiniz…

[author title=”Zehra Dörter” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2017/08/gulizce_yemekler-7.jpg”]Güliz Zehra’ nın annesi. 2006 yılında Kocaeli Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünden mezun oldu. 3 yıl kurumsal şirketlerde çalıştıktan sonra danışmanlık tarafına geçti ve 2010 yılından sonra sadece enerji sektörüne hizmet vermeye devam etti. Enerji sektöründe uzmanlaştı. Güliz’in doğumundan sonra Zehra JOIMOVE™ topluluğu ile tanıştı JOIMOVE™ Uluslararası Eğitmeni oldu. Kişisel bloğunda da insan kaynakları tecrübelerini, annelik tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaşıyor. Yarı zamanlı İnsan Kaynakları Danışmanlığı ve tam zamanlı annelik sanatını icra ediyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar