Üzümlü Şekersiz Kek

[dropcap]K[/dropcap]reş ve ana okullarında en çok sevdiğim günlerden biri paylaşım günü. Paylaşım günleri için özenle hazırlanıyor Güliz. Arkadaşlarına kendi yaptığı keki ya da kurabiyeyi götürmek, onlarla keyifle paylaşmak onu çok mutlu ediyor. Tabi biz bu güne Güliz’ in beslenmesine uygun atıştırmalıklar hazırlıyoruz. Bu kez sizlerle de en sevdiği meyveden yaptığımız kek tarifimizi paylaşacağız: üzümlü şekersiz kek!

[divider]

Malzemelerimiz:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 2 su bardağı üzüm
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık ve badem
  • 3 çorba kaşığı keçiboynuzu tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2,5 su bardağı tam buğday unu

[divider]

[clickToTweet tweet=”Bebek Dostu Tarifler’de Bu Hafta: Üzümlü Şekersiz Kek” quote=”Bu tarifi çevrenizle paylaşın!” theme=”style3″]

[divider]

Yapılışı: 

Yumurtaları köpürene kadar çırpıyoruz. Üzüm ve kuru yemişler haricindeki malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek iyice çırpıyoruz. En son una buladığımız üzümleri ve kuru yemişleri ekleyip karşıtırıyoruz. Yağlanmış, unlanmış bor cam ya da kek kalıbına döküyoruz. 150 derece fırında pişiriyoruz.

[foogallery id=”6270″]

[divider]

NOT 1: 1 yaş altı bebeklere bu tarifi uygularken yumurta akını ve karbonatı eklemiyoruz.

NOT 2: Şeker olmadığından iyice kabarsın isterseniz 1 çay kaşığı kadar şeker ekleyebilirsiniz.

NOT 3: Kışın aynı tarifi pişirip ezdiğiniz bal kabağı ile ya da kuru meyvelerle de yapabilirsiniz.  

NOT 4: Tam buğday unu yoğun olması sebebiyle keklerde fazla kabarmaz. Bu sebeple birden fazla defa unu elemenizde ve azar azar eklemenizde fayda var.

Afiyetle yiyin.

Sevgilerimizle,

[author title=”Zehra Dörter” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2017/08/gulizce_yemekler-7.jpg”]Güliz Zehra’nın annesi. 2006 yılında Kocaeli Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünden mezun oldu. 3 yıl kurumsal şirketlerde çalıştıktan sonra danışmanlık tarafına geçti ve 2010 yılından sonra sadece enerji sektörüne hizmet vermeye devam etti. Enerji sektöründe uzmanlaştı. Güliz’in doğumundan sonra Zehra JOIMOVE™ topluluğu ile tanıştı JOIMOVE™ Uluslararası Eğitmeni oldu. Kişisel bloğunda da insan kaynakları tecrübelerini, annelik tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaşıyor. Yarı zamanlı İnsan Kaynakları Danışmanlığı ve tam zamanlı annelik sanatını icra ediyor.[/author]

Siz de #bebekdostutarifler bölümü için yazılarınızı bilgi@kadikoyanneleri’ne gönderebilirsiniz.

  • Kadıköy Anneleri’ne abone olarak, tüm yazılarımızı yayınlandığı an bildirim şeklinde alabilir ve böylece anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için, web sitemize girdiğinizde karşınıza çıkan ufak bildirim onayı penceresinde yer alan “İzin Ver” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.
Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar