Gülizce Yemekler: Muhallebi

Sevgili mutfak sever Kadıköy Anneleri;

Kayısıda bol miktarda bulunan A vitamini hücre gelişiminde çok önemlidir. Büyüyen bebeğinizin sağlıklı gelişimi için de yeteri derecede A vitamini alması şarttır. Hamilelik döneminizde kullandığınız prenatal vitaminler bu nedenle yüksek dozda A vitamini içerir. A vitamini enfeksiyonlara karşı da savaşır. (Alıntıdır)

“En düzgün işleyen saat midedir. – Fransız Atasözü ”

Yaz aylarında meyvenin taze ve bol olması sağlıklı atıştırmalıkları çeşitlendirmek için harika bir fırsat sunuyor. Hem bize hem Güliz’ e hafif ve serin serin yemesi keyifli bir tatlı yaptım. Ailecek keyifle yedik.ka-09082016 (1)

Malzemelerimiz; 1 çorba kaşığı tam buğday unu, 1 çorba kaşığı pirinç unu, 1 çorba kaşığı yulaf unu ve
1 tatlı kaşığı irmik, süt, 8 adet taze kayısı.

Unu biraz kavurduktan sonra oda sıcaklığında tuttuğumuz süt ile muhallebi kıvamını alana kadar pişiriyoruz. Aynı zamanda az suda ya da buharda kayısıları pişiriyoruz. Pişirme esnasında şekeri ortaya çıktığından muhallebiye şeker eklemiyoruz. Pişirme tamamlandıktan sonra kayısıları püre haline getiriyoruz. Sunum kaselerine biraz muhallebi, biraz kayısı püresi, biraz daha muhallebi koyarak soğumaya bırakıyoruz.

NOT: Bu hafif yaz tatlısını kışın kuru meyveler ile de yapabilirsiniz.

Afiyetle yiyiniz…

[author title=”Zehra Dörter” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2017/08/gulizce_yemekler-7.jpg”]Güliz Zehra’ nın annesi. 2006 yılında Kocaeli Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi bölümünden mezun oldu. 3 yıl kurumsal şirketlerde çalıştıktan sonra danışmanlık tarafına geçti ve 2010 yılından sonra sadece enerji sektörüne hizmet vermeye devam etti. Enerji sektöründe uzmanlaştı. Güliz’in doğumundan sonra Zehra JOIMOVE™ topluluğu ile tanıştı JOIMOVE™ Uluslararası Eğitmeni oldu. Kişisel bloğunda da insan kaynakları tecrübelerini, annelik tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaşıyor. Yarı zamanlı İnsan Kaynakları Danışmanlığı ve tam zamanlı annelik sanatını icra ediyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar