Kadıköy Babaları’nın Yeni Yıl Dilekleri

Bilenler bilir, bizim için Kadıköy Babaları çok değerlidir! Onlarla birlikte kah Sine Bebe’ye gider, kah buluşma pikniğine yanımızda sürükler(!), zaman zaman başarılarını paylaşır, hatta çocukların doğum günlerinde onları kaynaştırmak için bir odaya dahi kapatırız!

Peki daha dün arkadaşımız, dostumuz, erkek arkadaşımız, sevgilimiz, aşkımız, hayat arkadaşımız, eşimiz, en son da yepyeni bir sıfatla “baba” olarak karşımıza çıkan adamın yeni yıl dileği ne olabilir ki acaba?

Sağlık, mutluluk, aşk, para, kariyer, çocuk, evlilik, huzur, başarı, terfi, tuttuğunuz takımın şampiyonluğu, araba, ev, yat, kat, tatil, yeni bir müzik aleti çalmak, yeni bir spora başlamak, yeni bir dil öğrenmek, yeni bir hobi edinmek, kilo vermek, kilo almak… Adettendir deyip Kadıköy Anneleri olarak “En Popüler OLMAYAN” yeni yıl dileklerinizi toplamıştık 2015’e girerken.

Bu yıl da bir değişiklik yapıp Kadıköy Babaları’na sorduk; “Sizce 2015’te iyi bir baba olabildiniz mi? Baba olduktan sonra yeni yıl ritüelleriniz değişti mi? 2016’da aileniz için dilekleriniz ve beklentileriniz neler?”. 

İşte Kadıköy’ün örnek babalarından bir kuple. Destek veren tüm değerli babalarımıza yürekten teşekkür ediyoruz.

Görüyorsunuz işte, biz bu çocukları tek başımıza yapmadık, tek başımıza bakmıyoruz. Bu koca yürekli adamlar destekleriyle hep arkamızdalar. Demek ki neymiş? Her Kadıköy Annesi’nin ardında bir de Kadıköy Babası bulunuyormuş 🙂

[divider]

ka-25122015-01

Koray Erdal / Pazarlama Müdürü / 2 yaşındaki Rüzgar’ın babası.
“2015 yılı her açıdan yoğun ve hareketli bir yıl oldu ailemiz için. Rüzgar’ın iletişim becerilerinin gelişmesiyle artık baba-oğul olarak özel zamanlar yaratmaya başladık. Sadece benimle yapmayı istediği şeyler olduğunu farkettim. Bu da benim için inanılmaz bir andı. Örneğin annenin olmadığı zamanlar beraber “pizza” yapıyor ve onu koltukta beraber yiyoruz.
Yeni yıl ritüellerimiz aslında hiç değişmedi. Yalnızca Rüzgar bu ritüele dahil oldu. Yine Illinois Radyosu, yine kırmızı don ve çorap, yine kocaman bir hindi, yine muhteşem patates püresi, yine bekar arkadaşlarımızın karnını doyurup eğlenmeye gönderdiğimiz dolu dolu bir masa 🙂 Bir de Rüzgar.
Umarım 2016 yılı da Rüzgar için sağlıklı ve mutlu biçimde geçer. Ailemiz için de projelerimizi hayata geçirebileceğimiz dolu dolu bir yıl olmasını diliyorum.”
[divider]

ka-24122015-09Ali Yalçın / Odeabank Bilgi ve Müşteri Güvenliği Grup Müdürü / 2 yaşına çok yakın olan Hüseyin’in babası.

“Always two there are; no more, no less. A master and an apprentice. The force is strong with this (little) one and together we will rule the galaxy as father and son.”

 

 

 

 

 

[divider]

Erdem Demir / Barmen / 2 yaşındaki Ali Baran’ın babası.ka-24122015-02

“2014 yılı bana sahip olabileceğim en değerli şeyi yani oğlumu getirdi. Onun şansına/kısmetine önce bir araba, sonra da bir ev sahibi oldum. 2015 yılında sahip olduğum her şey hala benimdi, en önemlisi hepimizin sağlığı yerindeydi ve tüm sevdiklerimiz bizimleydi. 2014’de olduğu gibi 2015’de de iyi bir baba olduğumu düşünüyorum. Ama bunu eşime ve oğluma sormak lazım, gerçekten de öyle miyim?

Baba olduktan sonra yılbaşı ritüellerim değişmedi. Her yılbaşında olduğu gibi baba olduktan sonraki yılbaşlarında da çalıştım.

2016’dan beklentilerim; sevdiklerimle birlikte sağlıklı bir yıl geçirmek. Çocuğuma iyi bir gelecek sağlayabilmek için daha iyi işlerde çalışabilmek.”
[divider]

ka-291220105-01Erdem ŞENEL / Şenel Otomotiv Servis Müdürü / 2 yaşındaki Yağmur’un babası.
“2015’te babalığımla ilgili, kendimi eleştireceğim tek konu Yağmur’un her istediğini tartışmasız yerine getirmem olabilir.

Yeni yıldan beklentim ise Yağmur’un 3 yaş sendromuna karşı daha dayanıklı durabilmek, çünkü işler-güçler ertelenebilir ya da başkaları yapabilir ama Yağmur’un babası olma görevim ertelenemez. 2016’da daha iyi bir gelecek, daha güçlü nesiller yetiştirmek için sevgi dolu, anlayışlı babalar diliyorum.”

[divider]

ka-29122015-03Fatih Koçak / Philsa’da Sistem Destek Teknisyeni / 25 haftalık(Aspurçe’nin Hamilelik Günlüğü) Zafer’in babası.

“2015’in son yarısı hamilelik ile imtihanımız ile geçmekte. Haliyle, aslında aranıza aktif olarak 2016’da katılmış olacağım. Bu kadar çok kişinin başına gelen bir şeyin hayatımızı bu kadar değiştirebileceğini hiç tahmin etmezdim. 2016’da ailem ve oğlum için öncelikle sağlık, hemen ardından düşman bellediğim medeniyet ile hayati ihtiyaçları karşılamak dışında hiç bir bağlantımızın olmayacağı müzik dolu bir yıl diliyorum.”

[divider]

ka-29122015-02Gökçe AkgüL / İllüstratör / 22 aylık Güneş’in babası.
“Yeni yıl beklentilerimiz, alışkanlıklarımız, hayata bakışımız her şey kızım Güneş’in bizlere katılmasıyla değişti tabi 🙂 Ama bu değişimi öncesiyle kıyaslamamak lazım. Artık, eşim Zeynep ve kızım Güneş ile pek çok şeyi birlikte öğrendiğimiz bambaşka bir deneyimin parçalarıyız. Bunun tadını çıkarmaya çalışıyoruz.
2015’de her şeyden önce daha iyi bir insan olmaya çalıştım. Bu çabalarımı da 2016’da sürdürmeye çalışacağım, ondan eminim. Ama iyi bir “Baba” oldum mu? Onun cevabını bilemiyorum. Bu soruyu kızıma havale edeceğim.
2016 için çocukların, babalarının, annelerinin ellerinden kayıp gitmediği, şehirlerin, evlerin bombalanmadığı, kurşunlanmadığı, hakkımız olanı elde edebilmek için sokaklara çıkmak zorunda kalmadığımız bir ülkede yaşama hayalim var. Umarım o günleri çok beklemeyiz.

[divider]

ka-291220015-05Hakan Aydın / AMW Auto Components Satış Müdürü / 21 aylık İsmet Kaan’ın babası

“Kaan, hayatımıza dahil olduğu şu kısacak dönemde hem fiziksel hem de ruhsal olarak ciddi değişimlere sebep oldu, adeta hayatımızın eksenine oturdu. Uykusuz gecelerimiz oldu, evin içinde anlamsız voltalarımız, sebebini bir türlü anlayamadığımız ağlamalara maruz kaldık ama ufak bir tebessüm bile bunların hepsini unutturmaya yetti.
2016 yılında iletişimimizin ve paylaşımlarımızın daha da artacağı bir yıl olacağını düşünüyor ve umuyorum. Resimde de bunun ipuçlarını görebiliyoruz…”
Not: Kadıköy Anneleri’nden bu durum için özür dileyip, 2016’da six pack halimle geri döneceğimin sözünü veriyorum 🙂
[divider]

ka-24122015-03Manuk Erçömlek / Mali Müşavir / Şubat 2016’da 2 yaşına girecek olan Lidya’ nın babası.

“2015 yılının ilk yarısı benim için zor geçti aslında kızımla fazla vakit geçirecek zaman bulamadım. Ama ikinci yarısı ilk yarının acısını çıkardık açıkçası 🙂 Geceleri uyutma konusunda bir yaşına kadar başarılı olan ben, bir yaşından sonra zorlanmaya başladım, bu konuda kendimi eleştirebilirim. Genel olarak ilgili bir baba olduğumu düşünüyorum.

2016 yılında bizim de bir çok projemiz var aslında; Yeni bir eve taşınmak, Farklı yerlere gidip gezmek, Kesintisiz uyku uyuyabileceğimiz geceler, Kızımızın artık kendi yatağında uyuması, bebek bezini ve emziğini bırakması, Lidya’sız da bir tatil olabilir belki neden olmasın 🙂 Tüm bunları gerçekleştirebilmek adına 2016’da önce  sağlık, eşim ve kendim adına bol bol enerji diliyorum. Herkesin söylediği merakla beklediğim 2 yaş sendromu gel bakalım korkmuyoruz senden 🙂 Herkese iyi seneler.”

[divider]

ka-04012015-01Mehmet Berk  /  Yapı Kredi Bankası Dış Ticaret Müdürü / 3 yaşındaki Güzey Talay’ın babası.

“Baba olduktan sonra tüm ritüeller gibi yeni yıl ritüelim de değişti.

Sadece 2015 yılında değil, oğlumun hayatıma girdiği andan beri iyi bir baba olduğumu düşünüyorum. Oğlumla geçirdiğim her dakikadan farklı keyifler alıyorum. Oğlumun ara sıra sınırlarımı zorlayan anları olsa da onunla geçirdiğim zamanın önemli bir kısmı hayatımın özel anlarını oluşturuyor.

2016 yılının ailem ile birlikte her anını keyifle yaşacağımız bir yıl olmasını diliyorum.”

 

[divider]

ka-24122015-06Metin Doğan / Proje Yöneticisi&Mühendis /3,5 yaşındaki Demir ve 1,5 yaşındaki Nil’in babaları.

“Eskiden nereye gitsek, hangi arkadaşlarımızı arasak, evde mi yoksa karlarla kaplı bir yerde mi yeni yıla girsek? Yoksa bu kez kamp mı yapsak gibi ardı arkası kesilmeyen sorularımız kendimizi saat 23:00 civarı uykuya dalmış halde son buldular. Ama bu yıl Demir artık sayı sayabiliyor. Umarım 31 Aralık gecesine kadar geri geri saymayı da öğrenecek 🙂

2015 yılı ikinci kez baba olmamın verdiği mutlulukla geçti. Bir önceki yıla göre her birine daha az vakit ayırmak dışında iyi bir baba olduğumu düşünüyorum.

Baba olarak hepimiz şahit olduk an ve an eşlerimizin anneye evrilişini. Doğa onları harikulade anneler yaparken biz erkekler hep kendimiz ile başbaşa kaldık baba olma yolunda. Hormonlarımızın desteğinden yoksunken; zaman özverimizin ivmelenerek artması için hep ilaç oldu. Öncesinde sesli söylediğimiz klişe dileklerin arkasında saklı sadece kendimize faydalı dilekler dışında şimdi daha fazla baba olmayı öğrenmeyi diliyorum yeni yılda. 3 yaşındaki Demir’im ve 1 yaşındaki Nil’im 2016 nedir bilmeseler de; yeni yılın babasına çok daha “Baba” diyeceklerdir umarım.”
[divider]

ka-24122015-05Murat Gökdere / Müzisyen / 1 yaşındaki sarı leblebi Mercan’ın babası.

“2015 yılındaki yoğun iş temposu ile  kızımla daha kaliteli vakit geçiremememi  eleştirebilirim 🙁

Bir erkek olarak evlendikten sonra değişen yeni yıl rituellerim, kızım doğduktan sonra çok daha fazla değişti. Önceliklerimin hiç bir anlamı ya da aciliyeti kalmadı.

Yeni yıldan benim ve ailem için beklentilerim ise öncelikle sağlık. Ayrıca eşim ve kızımla yapacağımız yürüyüşler için de sabırsızlanıyorum :)”

 

 

 

[divider]

ka-24122015-08Okan Dedeoğlu / Trim Works İç Mimar / 1,5 yaşındaki Berrak’ın babası.

“2015 Bodrum – İstanbul arası mekik dokuyarak geçti. Bir de baktım ki kızım büyümüş. Berrak için iyi bir gelecek adına çok çalışmakla kızımın büyümesini kaçırmak arasında kaldığım bir sene oldu.
2016’dan eşim ve kızımla ayrılmak zorunda kalmadan bol kazanç, sağlık, yeni umutlar ve projeler bekliyorum. Bir de cajon çalmayı deneyebilirim :)) Daha iyi bir baba olmak… Herkese iyi yıllar…”
Bize uğurlu gel, uğurlu git 2016…
[author title=”Aslı Altınok Erdal” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2016/05/ka_asli_foto.jpg”]1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı(Nam-ı diğer “Muhtar Anne”), 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupagete İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektöründe 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri’ni kurdu. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık sektöründe pazarlama işi, Kadıköy Anneleri, İFSAK bünyesindeki 4 Mevsim Büyükada, Şiirden Fotoğrafa İstanbul, Yansıyan Kadınlar belgesel fotoğrafçılık projeleri ve aile hayatı dörtgeninde hayatta kalma mücadelesi veriyor.[/author]
Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar