Bilge Aşçı ve Çınar’ın Hikayesi

Herkese Merhaba,

Geçenlerde Oliver’la Tiyatro Pan’ın ‘Bilge Aşçı ve Çınar’ın Hikayesi’ adlı oyuna gittik. Öncelikle kendi adıma oyunun müziklerini çok beğendiğimi söyleyerek başlamak istiyorum. Özellikle ilk şarkıdaki vokaller ve müzik harikaydı, çocukların da keyifle alkışlayarak tempo tutması görmeye değerdi.

Çocuklar için hem eğitici hem de eğlenceli olan bu oyun, üç sevimli kukla ve sonrasında Bilge aşçının sahneye çıkmasıyla başlıyor. Sevimli kuklaları sahnede gören çocuklar pür dikkat oyunu izleme başlıyorlar.

Oyunun hikayesi kısaca söyle; Çınar karakteri sağlıksız beslenen bir çocuktur. Bir gün iki arkadaşıyla birlikte oyun oynamaya başlarlar ama Çınar hemen yorulur, arkadaşları ise son derece enerjiktir. Sonunda Çınar’ın bu çabuk yorulmasının sebebinin sağlıksız beslenmesi olduğunu anlarlar ve Bilge Aşçı’nın mutfağına giderler.

[divider]

[foogallery id=”7168″]

[divider]

Bilge Aşçı doğal yollarla beslenmenin önemine inanır ve hep sağlıklı besinler tüketir. Oyunda doğru beslenmenin önemi anlatılırken doğal yollarla beslenen tavuktan tutunda, tohumun ne olduğunu, neye benzediğini, nasıl toprağa ekildiğine kadar herşeyi çocukların anlayacağı şekilde anlatır ve tekrarları tam yerinde kullanır.

Ben doğal ve sağlıklı beslenmeye bir hayli önem veren bir anne olarak oyunu çok beğendim. Oliver’da çok mutlu çıktı oyundan. Hatta kapıdan çıkarken çocuklara verilen ‘Sağlık Elçisi’ kartı Oliver’in çok hoşuna gitti ve eve gelince hemen doldurduk ve gelenlere gösterip sağlıklı beslenmeden bahsetti. İste tam da bu noktada öğrenme gerçekleşmiş oldu.

Biz 4 yaş üzeri ve 50 dakika süren bu oyunu çok beğendik ve herkese izlemesini mutlaka tavsiye ediyoruz.

Başka bir oyunda tekrar görüşmek üzere sağlıkla kalın ?

[divider]

Oyunun Adı: Bilge Aşçı ve Çınar’ın Hikayesi

Yapımcı: Tiyatro Pan

Yönetmen: Ömür Saka

Yazan: Özlem POLAT

Oyuncular: Kadir HASMAN, Hakan KAHRAMAN, Özlem POLAT, Utku ARSLAN

Müzik: Barış ÇETİN

Oyun Süresi: 50 dakika

Yaş Grubu: 4+

[divider]

[clickToTweet tweet=”Çocuk Tiyatrosu Bilet Hediyeli Minik Sahnem Yazımızı Okudunuz mu?” quote=”Bu çocuk oyunu yazısını çevrenizle de paylaşın!” theme=”style3″]

[divider]

[author title=”Sibel Kayaş Rutter” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2017/12/ka-sibelkayasrutter.jpg”]Oliver‘in annesi. 2006 yılında İstanbul’a iş vesilesiyle gelmiş ve bir daha kopamamış bir Kadıköy aşığı. Doğumdan sonra kendini çocuk gelişimi ve organik gıdaya adamış bir anne. Halen özel bir okulda İngilizce Öğretmenliği yapmakta ve yanı sıra ‘İngilizce Dublaj Yarışması’ gibi farklı projelerde öğrencilerine Türkiye dereceleri kazandırmakta.[/author]

Bu yazının altına 08 Mart Perşembe gününe kadar yorum bırakan 1 aile(1 ebeveyn+2 çocuk) ücretsiz olarak 11 Mart Pazar günü 12.00’de Kozzy AVM Gazanfer Özcan Sahnesi’nde 12.00 ve 14.00’te gerçekleşecek “Arı Maya” müzikli-danslı çocuk oyunu için ücretsiz bilet kazanacak. Tiyatro Mask imzalı oyun 2-10 yaş için uygun olup normal bilet ücreti 34 TL ve süresi 50 dakikadır. Oyunca ilgili değerlendirme yazımızı buradan okuyabilirsiniz.
[divider]
Not: Kadıköy Anneleri’ne özel ücretsiz ya da indirimli, çocuk oyunları duyuruları için hesaplarımızı takipte kalın 🙂
[divider]
  • Kadıköy Anneleri’ne abone olarak, tüm yazılarımızı yayınlandığı an bildirim şeklinde alabilir ve böylece anında haberdar olabilirsiniz. Bunun için, web sitemize girdiğinizde karşınıza çıkan ufak bildirim onayı penceresinde yer alan “İzin Ver” kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.
Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar