2014’ün En Çok Okunan 10 Yazısı

Haziran ayında çıktığımız yolda, bu günlere gelebileceğimizi hiç hayal etmemiştik. “Kadıköy Anneleri Buluşuyor!” duyurusuyla başladığımız yayın hayatımızda ilk yıl dönümümüzü yaşıyoruz. Yeni yılda yeni kararlar alınır, biz de dönüp bugüne kadar sizlerle neler paylaşmışız bir göz atalım istedik.

Yeni yıla girerken yayın akışımızı hemen hemen oturttuk. Her 15 günde bir Pazartesi günleri Bebek Dostu Mekanlarımızı paylaşıyoruz. Bu kategorideki yazıları için bize destek veren yazarımız Zeynep Ozgan’a çok teşekkür ederiz. Tatlı oğlu Güneş’in Kadıköy Merkez/Moda’da neredeyse girmediği mekan kalmadı! Her Perşembe Bebek Dostu Tarifler” yazılarıyla ailemizin aşçıcısı Sevgili Belma Obuter bizlerle. Minik Ece’nin yeni tat arayış videoları ise YouTube kanalımızda her zaman izlenebilir. Cumaları Gügüm’üm Hamilelik Günlüğü ve Pazar ekimiz Özüm’ün Hamilelik Günlüğü, okuyan anne adayı Kadıköy Hamileleleri’nin içini ısıtacak hikayelerle dolu olacak. Gün içinden gelişmeler ise an be an Instagram ve Twitter hesaplarımızdan takip edilebilecek.

Bunların yanında yeni yılda düzenli olarak her hafta belirli temalar üzerinden uzmanlarla “Röportaj” bölümümüzü yeniden canlandıracağız. Yine çeşitli merkezlerle anlaşmalarımız sonucu “Kuponlar” bölümümüz aktif olacak. Sizler de web sitesine üzerinden ilgili formu doldurarak, her hafta yenilenecek anne, bebek, çocukla ilgili pek çok mekandan %10-%25 arası değişen indirim hakkına sahip olabileceksiniz. Ayrıca uzun zamandır beklenen ve Kadıköy’deki okul, kreş, oyun grubu, hizmet, ürün vslerin listelendiği “Rehber” bölümümüz de hayata geçecek. Tüm bu yenilikleri sizlerle bir an önce paylaşmak için sabırsızlanıyoruz!

Peki sayfamıza yazılarıyla katkıda bulunanlarla tanışmak ister misiniz? Sizler de yukarıda saydığımız kategorilerden herhangi biri için kendi yazılarınızı bilgi@kadikoyanneleri.com adresine gönderip, bizim bir parçamız olabilirsiniz.

Yılın son gününden herkese mutlu seneler!

Şimdi yeniden hatırlamak isteyen ve hiç okumamış olanlara gelsin: Kadıköy Anneleri gururla sunar, işte 2014 yılında en çok okunan 10 yazımız:

[dropcap]1[/dropcap]

Bezsiz Bebek ve Tuvalet İletişimi

Bir bebek dünyaya geldiği ilk zamanlarda “Anneciğim çişim geldi” derse ne yapardınız? “Bezine yapabilirsin” demek yerine çoğumuz tuvalete götürmeyi tercih ederdik herhalde. Oysa bebekler tuvaletleri geldiğini anlatamıyorlar. Yoksa anlatıyorlar mı?

[dropcap]2[/dropcap]

Yeni Anneleri Çileden Çıkaran Klişeler

Hepimizin bu konuda anlatacak bir anısı var. Bu klişelerin en başında “Aman tadını çıkar, zaman çok çabuk ilerliyor” geliyor. Bir kere yeni bir anne için zamanın çok çabuk ilerlemediğini, özellikle de ilk 12 haftanın bir ömür gibi geçtiğini herkes bilir. Bir de herşeyin bir kaosa dönüştüğü o alışma dönemininin “tadını çıkarmak” zorunda kalmamıza, aman bir şey mi kaçırıyorum stresine girmemize gerek yok. Hem inanır mısınız bazen “tadını çıkarmaya” vaktimiz yok!

[dropcap]3[/dropcap]

Bol Tahıllı Bebek Keki

Şu bir gerçek ki bebeklerimizin mideye indireceği kekler, kurabiyeler onlar için boş kalori olmamalı, buna biz annelerin dikkat etmesi çok önemli. Doğru un ve malzeme seçimimiz sayesinde bebeklerimize vitamin ve minarellerden zengin bir kek hazırlayabiliriz.

[dropcap]4[/dropcap]

Aslında Hepimiz Biraz “Çakma” Anneyiz

Hepsi kendince birer “Çakma Anne” olan Laurie Kilmartin, Karen Moline, Alicia Ybarbo ve Mary Ann Zoellner’in birlikte kaleme aldığı, modern zamanlar ebeveynlik rehberi Çakma Anne kitabı; her annenin bir gün tadacağı kaçınılmaz kriz anlarında izlenecek kestirme yollar, sadece yüzde kırk çabayla uygulanacak ebeyenlik taktikleri ve çocukların ilkel versiyonu bebeklerle verilen savaştan galip çıkmanın püf noktalarını veriyor.

[dropcap]5[/dropcap]

Ebeveynlik Stilleri: SEÇ BEĞEN AL! 

Herşeyin modasını yaratmayı pek iyi bilen Amerikalılar, ebeveynlik felsefelerinin de modalarını yaratıyorlar. Hem de bu öyle bir moda ki farklı ebeveynler arasında kamplaşmalara, hatta aile içinde bile tartışmalara yol açıyor. Eskiden üzerine çok düşünülmeyen, düşünülse de doktrin haline getirilmeyen çocuk büyütme, günümüzde bir savaş alanına dönmüş durumda.

[dropcap]6[/dropcap]

Çok Dilli Bebek Yetiştirme Üzerine Notlar

Bebeklerin o mucizevi sünger beyni, aynı anda değil 2 dil, 3-4 dil bile öğrenmeye elverişlidir. Türkiye’de doğup büyüyen bir bebeği Türkçe öğrenmeme ihtimali, anne babası Türkçe bilmese bile, neredeyse hiç yoktur. Dilbilimci ve psikologların hem fikir olduğu metot ise Bir Dil/Bir Ebeveyn (BDBE) metotudur. Yani buna göre, evde her ebeveyn kendi ana diliyle konuşacak, kendi aralarında da ortak dilleriyle konuşacaktır. Burada önemli olan tutarlılıktır.

[dropcap]7[/dropcap]

20+ Anne Versus 30+ Anne

Eğer ebeveynlerinizi seçmek elinizde olsaydı, genç, tecrübesiz ve henüz kariyerlerinin başında mı, yoksa 30’lu yaşlarını çoktan aşmış ve belli bir maddi refaha kavuşmuş olmalarını mı tercih ederdiniz?

[dropcap]8[/dropcap]

Pinhani’nin Solisti Sinan Kaynakçı’nın Modern Ninni Listesi 

“Y” neslinin “hızlı” dönemlerinde romantik yanımızı besleyen “Kavak Yelleri” dizisinin  tema müziklerini yapan ve 2004 yılında kurulan alternatif rock müzik grubu Pinhani’nin tüm söz ve bestelerine de imza atan solisti Sinan Kaynakçı’nın minik  yavrularımızın uykuya geçişlerini kolaylaştıracak “Müzisyen Onaylı” modern ninni listesi.

[dropcap]9[/dropcap]

Hastane Çantası 

Doğum yaklaşırken verilmesi gereken bazı kararlar da kesinleşir. Doktor, doğum yapılacak hastane bunlardan en önemlileri tabii. Bu kararları verdikten sonra ise hastane ile de görüşerek doğum çantasını hazırlamak gerekir. Hastane çantası yapılırken hastane ile görüşmek önemli böylece onların size neleri sağlayacağını öğrenir eksik ya da gereğinden fazla eşya taşımazsınız.

[dropcap]10[/dropcap]

Tüm Hamilelere Gelsin…

Çocuk da, kariyer de yapmamızı isteyen birileri var. Yıllardır hayatımızın arka planında konuşup duruyorlar. Ailemiz, akrabalarımız, çoluk çocuğa karışan arkadaşlarımız, bazen çoluk çocuğa karışmayan arkadaşlarımız; hatta son 20 yılda iş iyice çığırından çıktı ve merkezi yönetim bile bizden bunu ister oldu.

[author title=”Aslı Altınok Erdal” image=”https://kadikoyanneleri.com/wp-content/uploads/2016/05/ka_asli_foto.jpg”]1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı(Nam-ı diğer “Muhtar Anne”), 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupagete İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektöründe 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri’ni kurdu. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık sektöründe pazarlama işi, Kadıköy Anneleri, İFSAK bünyesindeki 4 Mevsim Büyükada, Şiirden Fotoğrafa İstanbul, Yansıyan Kadınlar belgesel fotoğrafçılık projeleri ve aile hayatı dörtgeninde hayatta kalma mücadelesi veriyor.[/author]

Aslı Altınok Erdal
Aslı Altınok Erdalhttps://kadikoyanneleri.com
1982 Çan/Çanakkale doğumlu Aslı, 2004 yılında Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 2004-2006 yılları arasında Chicago, ABD’da Au Pair olarak çalışırken College of Dupage’te İşletme ve Uluslararası İlişkiler dersleri aldı. 2007 yılından bu yana çalıştığı Uluslararası Fuarcılık sektörü PR&Marketing ve Proje Müdürlüğü görevi ile Uzak Doğu’dan Kuzey Afrika’ya, Orta Doğu’dan Slav Bölgesine, Avrupa’dan Körfez Bölgesine 20’den fazla ülke, 40’tan fazla dünya şehrine seyahat etti. Temmuz 2012’de 3 yıllık hayat arkadaşı Koray’la evlendi. 13 Ocak 2014’te oğlu Rüzgar’ın hayatına girmesiyle birlikte, ikamet ettiği Kadıköy’de, kendisi gibi hayattan zevk almayı bilen annelerin bir araya gelip deneyimlerini paylaştığı Kadıköy Anneleri'ni kurdu. 1 Haziran 2014‘ten bu yana sosyal medya hesapları aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşan ve 13. Altın Örümcek Web Ödülleri’nde Eğitim kategorisinde Halkın Favorisi seçilen Kadıköy Anneleri'nde, onlarca annenin katkıda bulunduğu yazılarına yer vermekte. Oğlu 7 aylık olduğunda tam zamanlı çalışma hayatına geri döndü. Halen fuarcılık, Kadıköy Anneleri, sosyal ve aile hayatı dörtgeninde var olma telaşını sürdüyor.

Kaçırmayın!

Benzer Yazılar